2013 började jag så smått öka på mina utflykter i Sverige. De första åren fotade jag inte så mycket, men sedan 2016 har jag blivit flitig med kameran. Jag tycker att kameran ger mig nya möjligheter att upptäcka, den hjälper mig att hitta detaljer jag inte hade uppmärksammat annars.

Mina utflykter går ofta till lite mindre kända platser, men också till välkända (förhoppningsvis inte ökända!) sevärdheter -det finns ju som regel en god anledning till att många turister åker dit ;-)

Skulle jag sätta en stämpel på mig själv som turist blir det "Bra miljöval" och "Hela Sverige ska leva"! Jag väljer helst tåg eller buss (aldrig flyg i Sverige!), gynnar gärna mataffärer och bensinstationer i små samhällen samt ger förtur till lokala företag, ekologiskt och rättvisemärkt när jag köper tjänster / produkter.

Jag förstår att du nu är sugen på att se allt Sverige har att erbjuda! Börja din resa genom att klicka på "Hitta dina favoriter" eller utforska "Sveriges landskap" med mig och Nils Holgersson. 

Vill du komma med glada hejarop eller har en länk havererat?! Kanske har du bra tips till mig om plats(er) jag har missat i dina hemtrakter? Skriv en kommentar vid aktuellt inlägg eller här :-). Jag lägger också upp ett urval glimtar på Instagram, turist.bloggo.nu

God tur!
 /elisa


Bilder: Alla bilder på bloggen är tagna av mig om inget annat anges. I serien om Sveriges landskap är det "fria bilder" om inget annat anges. Om du lånar en bild, använd bloggens namn som källa; turist.bloggo.nu

Personliga rekommendationer: Jag tipsar om platser och aktiviteter som jag har trivts med och som jag tycker är väl värda att nämnas. 

GDPR: Jag kommer inte att eftersöka uppgifter om er som besöker denna blogg; ingen reklam, inga förslag på produkter/tjänster du borde vara intresserad av  -bara besök turist.bloggo.nu och inspireras så länge du själv vill!