Ett spännande industriellt landskap där naturen bit för bit tar sig tillbaka! Med strövtåg längs närliggande Bergstigen och ett besök i Konstens geologiska trädgård blir detta en helhetsupplevelse.

Från startplatsen, strax ovanför ruinen efter alunbruket, går promenaden längs en asfaltsväg Om du inte vet vad som väntar kanske du tänker att här inte var särskilt intressant, men håller du i någon kvart, så börjar du se de första tecknen som talar om att du är på rätt väg. Nu kan du snart göra ett vägval. Vill du verkligen insupa miljön tar du den långa vändan genom att svänga höger, eller så gör du som mig, tar en "short cut" genom att fortsätta vägen fram till det största av stenbrotten för att få en mumsbit av denna fascinerande miljö.Se bilder från Bergstigen och alunbruket här
Navet med grottbesök (Öland) - Turist (bloggo.nu)
I detta inlägg kan du även få tips om hur du tar dig till Albrunna med kollektiva färdmedel och/eller cykel. Övernattningsmöjligheter finns på Södra brukets vandrarhem. Från Södra bruket finns en stig som förbinder ruinerna efter alunbruket med startplatsen för vandringsleden Albrunna kalkbrott.