Badelunda är spännande med alla sina historier invävda i landskapet! Här kan du bland annat imponeras av Sveriges största så kallade tvillingskepp, två skeppssättningar som hakar i varandra. Men det finns så mycket mer att ta del av...

Den stora gravhögen Anundshög och tvillingskeppet drar av naturliga skäl till sig blicken. Det kan vara lätt att stanna här, men fornstigen lockar vidare upp på Badelundaåsen till det mer undanskymda gravfältet. Sedan går den intressanta Badelunda fornstig vidare till en  labyrint och till den fina gården uppförd för en högre militär vid livgardet till häst. Här bland husen i Tibble finns en liten bod från cirka 1720 där soldater förvarade utrustning! På fälten bredvid de rödmålade trähusen och stallen utkämpades dessutom ett av de större slagen i Västmanland, på 1500-talet mellan Gustav Vasa och en dansk här. Mycket att ta del av i lilla Badelunda med andra ord! 

Du hittar Badelunda strax utanför Västerås och det går att åka buss hit. Karta med historiska platser och var du kan hitta dödisgropen finns nära Café Anund, i anslutning till parkeringen. Dödisgropar är lämningar från istiden, liksom rullstensåsen du går på!