Affärsmannen Cassels donation till de boende i Grängesberg gick inte av för hackor! "Cassels" är ett vackert och ståtligt hus, belägen invid Disponentparken.

Disponentparken har vackra partier som gör den värd ett besök och med lite puts skulle det bli en mycket bra helhetsupplevelse. Jag tar gärna emot tips och uppdateringar om du har besökt Grängesberg från 2018 och framåt :-). I Disponenthuset, som ligger i parken, finns ett trevligt café och numera (2022) har jag sett att det även satsats på bed and breakfast, utifrån bilderna ser det mysigt ut!

Från Cassels är det cirka 10 minuters promenad till Mojsens gruvcentrum och Grängesbergsbanornas järnvägsmuseum. Att promenera genom Mojsens gruvcentrum passar min upptäckarsjäl! Här finns även en utställning om arbetet i gruvan och tillfälliga utställningar som på olika sätt knyter an till gruvdrift och gruvarbetare i Sverige.

Bild: Mojsen


Buss eller tåg till Grängesberg. Kliver du av vid Grängesberg station promenerar du till Grängesbergsbanornas järnvägsmuseum, sedan kommer Mojsen och Cassels. Till Cassels är det drygt två kilometer beroende på vägval. Kommer du med buss från Kopparberg, kliver du av vid hållplats "Dynamiten", då blir promenaden cirka 1,5 km.