Med SJ tågluffarkort kan jag boka om min resa i sista minuten utan att det kostar något. Denna fördel kommer väl till pass när jag får ett plötsligt infall och bestämmer mig för att besöka Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg.

Det blir en underbar dag i Fredriksdal. Jag följer bland annat med på en teaterföreställning med duktiga skådespelare och intressant handling. Teaterscenen utgörs av miljöerna på Fredriksdal och skådespelarna lotsar oss skickligt från en plats till nästa, utan att vi upplever att det blir avbrott i föreställningen.

Något som också imponerar är hur Fredriksdal har återskapat Skånes olika biotoper. I en, om man så vill, vildare del av trädgårdarna finns partier med bokskog, enbevuxen hedmark med flera biotoper. Ja till och med en strand vid havet är återskapat här!

Tips! Funderar du på att besöka fler platser i Helsingborg med omnejd, t.ex. närbelägna Sofiero slott, kolla in förmånliga biljetten Kulturkort Sommar.