Gevalia sprider härlig kaffedoft över de gamla hamnmagasinen på Alderholmen! Ett ögonblick av Gävle!

Bild: Börsplan med Elite Grand Hotel i bakgrunden


I Gävle ligger det mesta inom promenadavstånd t.ex. Länsmuseet, Gävle teater och härliga parker. Känns det någon gång för långt att gå finns det buss, exempelvis till Mackmyra bruk med herrgårdsparken och sommarens konstutställning samt den närbelägna minnesstenen över strejken på sulfitfabriken. Bussbolaget heter Xtrafik.

Längtar kropp och själ efter massage, ansiktsbehandling eller skrubb, kan jag rekommendera Jajabe (extern länk, direkt till bokning) . Facelift-massagen är helt underbar! Jajabe är baserat i Stockholm men erbjuder ungefär en gång i månaden tider i Gävle, i en lokal nära tågstationen.

Bild: Gävlebocken i tjänst!

Till dig som söker schysst boende centralt till bra pris kan jag rekommendera Järnvägshotellet, Pensionat Slottstorget eller Pensionat City (externa länkar). Järnvägshotellet ligger ett stenkast från tåget och till Söder med mer personliga butiker och restauranger tar det ungefär 10 minuter att promenera. Pensionat Slottstorget ligger på Söder, cirka sju minuters promenad från tåget. Många av stadens sevärdheter ligger på Söder, såsom museum, Gamla söder och Gävle slott med pittoreska Slottsgatan.

Börja planera din Gävleresa genom att klicka på tag Gävle


Bild: Konditori Lido på Söder

Bild: Gavleån, med vy mot bebyggelse på Söder 


Bild: Stadsträdgården