Gevalia sprider härlig kaffedoft över de gamla hamnmagasinen på Alderholmen! Ett ögonblick av Gävle!

Bild: Börsplan med Elite Grand Hotel i bakgrundenBild: Gräddhyllan Gävle strand. Om du någon gång tvivlar på att Gävle ligger vid havet, gå genom Gävle strand tills du står med havet framför tårna!


I Gävle ligger det mesta inom promenadavstånd från Gävle C eller "tågstationen" som man brukar säga, t.ex. Länsmuseet, Gävle teater och härliga parkerMånga av stadens sevärdheter ligger på Söder, såsom Länsmuseum, Sveriges fängelsemuseum, kvarteren
Gamla Gefle samt Gävle slott med pittoreska Slottsgatan. I denna del av staden ligger även La Famiglia som erbjuder flera veganska rätter t.ex. olika pizza och en himla god pasta, tillsammans med en meny för köttätare. De bevarade byggnaderna efter Tolvfors bruk samt arboretet Valls hage ligger lite längre bort från tågstationen (runt tre kilometer) men med buss är du snart där om du inte vill gå på långpromenad :-). 


Bild: Konditori Lido på Söder

Längtar kropp och själ efter massage, ansiktsbehandling eller skrubb, kan jag rekommendera Jajabe (extern länk, direkt till bokning). Facelift-massagen är helt underbar! Lägg gärna till en ekologisk ansiktsbehandling för total avkoppling. Jajabe finner du i en lokal nära tågstationen.

Bild: Gävlebocken i tjänst!

Elsas Coffeeshop är ett "matcafe" på Ruddammsgatan invid det stora parkområdet längs Gavleån. Här är du välkommen att ta med hunden in på caféet! Även Elsas Coffeeshop har utbud för veganer i form av en vegansk pizza och en vegansk maträtt. Det är inte det billigaste stället i stan att äta på men du får trevlig service och en god och mättande portion (vegansk pizza kostar 159 kr). Är det en varm sommardag, slink in och ta ett uppfriskande glas av Elsas apelsinjouice!

Bild: Gavleån, med vy mot bebyggelse på Söder 

Bild: Stadsträdgården 

Till dig som söker schysst boende centralt till bra pris kan jag rekommendera Järnvägshotellet eller Pensionat Slottstorget (externa länkar). Järnvägshotellet ligger ett stenkast från tåget och till Söder med mer personliga butiker och restauranger tar det knappt 10 minuter att promenera. Pensionat Slottstorget ligger på Söder. Söker du istället ett klassiskt anrikt hotell, finns centralt belägna Grand Hotel Gävle. Tar du in här, titta gärna på väggmålningen i restaurangen som visar vardagslivet i en annan tid.

Börja planera din Gävleresa genom att klicka på tag Gävle


Bild: Gavleån och Elite Grand Hotels framsida

Bild: Solen lyser in på Elite Grand Hotel, i bakgrunden syns en del av väggmålningen

Bild: Gamla Gefle

Bild: Hemlingby friluftsområde; populärt rekreationsområde nära centrala Gävle med motionsspår, familjevänlig runda med balans- och styrkeövningar på tre nivåer, naturstig "Storskogen" för barn, servering m.m. Buss 95 (X-trafik) går till hållplats Sjötorpsvägen (Gubbäcksvägen)invid friluftsområdet.Uppdaterad 2022-04-30