Laga mat i gästköket
Vandrarhem och fjällstationer har som regel ett gästkök. Det finns några tips som kan vara bra att känna till :-).
- Undvik att storhandla! Du är oftast tilldelad en plats i kyl respektive skafferi utifrån ditt rumsnummer och ockupation av andras plats uppskattas inte :-).
- Kastruller brukar finnas i begränsat antal, så att lägga beslag på i stort sett varje kastrull för förvaring av mat kommer inte att leda till att du får applåder. Det är smart att ta med en egen låda för förvaring av mat som blivit över efter en måltid, samma låda kan du då även använda till matsäcken.
- Free to take / Varsegod. De flesta vandrarhem och fjällstationer tillåter att mat som är fräsch lämnas kvar till nästa gäst, märk med Free to take /Varsegod. Hittar du mat märkt med Free to take /Varsegod är det fritt fram att ta för sig, ja det är närmast en god gärning för att minska matsvinnet!
- I gästköket städar alla efter sig själva.
Bild: Svamp till kvällens middag
Föregående inlägg: Orientexpressen genom tiderna
Nästa inlägg: Bo på vandrarhem
0 kommentarer | Skriv en kommentar
Skriv en kommentar