Minisemester i Västerås, staden där det är nära till det mesta och tåget stannar mitt i stan. Det tidigare slakteriet har byggts om till en mysig miljö med saluhall och flera restauranger, bl.a. det helvegetariska Veggoköket! Dag 1: Idag blir det en tidsresa! Hoppa på ett veteranfordon och dra iväg på Folkhemsturen -Sweden The Middle Way (extern länk). Denna, den ursprungliga turen, har skapat ringar på vattnet och finns nu i flera spännande varianter däribland även en promenad "I döda västeråsares sällskap"!  

Om det finns tid över så styr du din tidsmaskin mot Länsmuseet eller Vallby friluftsmuseum där du bl.a. kan knugga geniknölarna på COWs ordmuseum.

  

Dag 2: Sommarnöje -åk på båtutflykt med Rederi Mälardalen. Kanske till Birka om du vill fortsätta på det historiska spåret?! Ett blött alternativ till båtutflykt är att besöka äventyrsbadet Kokpunkten, där du även kan välja lugn relax med bastu och aromabad.
Är det vinter och isen ligger kanske det blir det här istället....! (Se bild)

Runda av dagen med en fin (skymnings)promenad längs Mälaren och/eller en promenad till Domkyrkan och Kyrkbacken för fler historiska och pittoreska intryck. 

Dag 3: Besök Slakteriet, ät gott från någon av restaurangerna och botanisera bland det rikliga utbudet av småskaligt producerade livsmedel och drycker som du kan köpa med dig hem. Du tar dig enkelt hit genom en kort resa med stadsbuss, hållplats Kolvägen.

Bild: Slakteriet

Bild: Utsikt över Västerås från Skyspa (Hotell Plaza)