Ta en fika eller något mer matigt på Pålsjöpaviljongen mitt i den helsingborgska spenaten ;-)! Pålsjö skog är en kulturhistorisk miljö där det snarare är en lättsam grön rekreationsupplevelse än vildmark som väntar dig. 

Brorsan rekommenderade mig ett besök i Pålsjö och han visste vad han gjorde -direkt dras jag mot kvarnen för att sedan njuta i fulla drag när jag går in i lövskogen. Caféet Pålsjöpaviljongen har tyvärr hunnit stänga vid min ankomst, trots att de hade öppet ända till 18, annars hade det suttit fint med en vegansk ost-och skinksmörgås! Hela september håller Pålsjöpaviljongen öppet dagligen, därefter helger i oktober.


Pålsjö skog i Helsingborg erbjuder möjligheter för många. Här finns t.ex. Drömskogen för barn och informationspunkter för den som vill lära sig mer om geologi eller torpare och statare. Du kan ansluta till den markerade Landborgspromenaden, blicka ut över Öregrund och kanske se världsarvet Kronborgs slott i Danmark, för att sedan följa vandringsleden vidare in tilll centrum eller ut till slottet Sofiero. Räds du inte ett dopp ligger Pålsjö kallbadhus nästgårds.