Så vacker kan en sommarkväll vara! Bilderna återväcker sköna minnen från en promenad vid Rättvik kyrka 2018. Rättvik är en av mina favoritplatser och det blir garanterat fler besök här.Några trevliga promenader i Rättvik med start vid tågstationen
- Börja med att gå till Enåbron där du kan titta på Kyrkbåten och Meteoritstenen. Kanske passar du även på att se den åttkantiga Societetspaviljongen från 1848 på andra sidan ånPromenera ut på Långbryggan som verkligen sträcker sig långt ut i Siljan. Fortsätt sedan till Rättviks kyrka och kyrkstallarna. Med dagens storlek på hästar kan det vara svårt att förstå hur de fick in hästarna i dessa stallar! 

Bild: Långbryggan

- Från Vidablick har du riktigt bra utsikt över Siljan. Det är drygt tre kilometers promenad från centrum på små vägar genom Rättvik. Långbacken är en bra startpunkt och sedan är det bara att fortsätta snett uppåt till Wallenkampfvägen, denna väg tar dig sista biten till Vidablick.

- Ta tåget till Tällberg. Här översköljs du av den klassiska bilden av Siljan och Dalarna! Tåget tar ungefär åtta minuter enkel.
 

Bild: Stiftsgården i Rättvik erbjuder boende med trivsam atmosfär. Det finns inget krav på att du ska delta i kyrkliga aktiviteter utan du kan bo här som turist i Rättvik.