Brunnsparken har många dimensioner; färger och former bryter av i landskapet, bronsåldersgraven vittnar om att kurortens besökare inte var först på plats, och, se upp, Bäckahästen!

Ta dig gott om tid i parken, besök Naturum och passa på att äta lunch hos Brunnsrestaurangen eller ta en glass -så att humöret håller sig på topp :-). Naturum är väl värt ett besök oavsett om du vill veta mer om brunnsparken eller är naturintresserad. Om fötterna är trötta när det är dags att vända hemåt, så hoppar du bara på lokalbussen till centrum.

Som grädde på moset kan du promenera från tågstationen till parken längs Nedre Brunnsgatan. Här finns vackra hus med snirkliga detaljer och verandor som gör en smått avundsjuk!

Bild: Nedre brunnsgatan


Tåg eller buss till Ronneby. Promenera Nedre Brunnsgatan längs ån till Ronneby brunn eller ta lokalbuss från resecentrum. Har du 24-timmars-eller 72-timmars kort på Länstrafiken ingår lokalbussen.

Ronneby brunnshotell erbjuder spabehandlingar och paketupplevelser. Intill ligger Brunnsbadet, en badanläggning utomhus. Mitt i Ronneby kan du strosa i kulturkvarteren och besöka kyrkan som sträcker ut sina vita portaler över den grusade gången.