Lite lugnare och, om ni ursäktar mig, lite mer okänd är denna pärla längs Siljan. Ja, nu bortsåg jag från tiden runt midsommar och från Leksand sommarland :-).

Sista dagen på mitt SJ tågluffarkort gör jag en dagsutflykt på Siljansbanan som går mellan Borlänge och Mora. På programmet står Leksand och trädgården Hildasholm, i övrigt tänker jag gå dit det verkar spännande och vackert! I bildgalleriet kan du se vad jag hittade :-).


Leksand har en stor hembygdsgård och det vackraste sättet att ta sig dit är enligt min åsikt att följa promenadslingan Solvändan som går längs Österdalälven. I höjd med kyrkbåtshuset viker du av på någon av stigarna uppför sluttningen. Det första som möter dig är sommarserveringen som bland annat har en vegansk smörgås med avocado. Vovven tycker nog jag är orättvis som inte låter henne stanna och äta alla smulor som finns på marken, men, som traditionen bjuder, får hon sista biten på min smörgås :-).

Bara ett stenkast från det gulmålade stationshuset ligger en trevlig trähuslänga med ett par butiker och ett café. Det är oväntat men roligt att få se detta! Om du har väntetid på tåg eller buss, så ligger detta nära och bra.


 Guidad stadsvandring i Leksand, bokas via Visit Dalarna. Tågluffa längs Siljansbanan: Sommar på Siljansbanan - Turist (bloggo.nu)