Det är verkligen spännande att gå genom Falköping! Staden vimlar nämligen av gravar från stenålder och järnålder; i en gatukorsning, i parken, i någons trädgård! Det blir lite av en skattjakt när jag går med kartan i handen och letar efter gravarna. Alla är inte helt lätta att upptäcka på avstånd, men det gör det extra spännande. Och efter en stund får jag forntidsletarögon och spanar in varje kulle och samling av stenar en ser! Är det där borta? Kollar kartan...stämmer av...tittar efter en skylt...

Jag rekommenderar att du börjar promenaden på Falbygdens museum. De har en sevärd utställning om forntid i Falbygden. Missa inte den dyrbara guldkragen som hittades vid Ålleberg utanför Falköping. På museet finns både en film om och en kopia av smycket. Det är ett fantastiskt hantverk och ett spännande symbolspråk, som du får se i närbild när du tittar på filmen! 

Bild: St Olofsgatan i Falköping. Falköpings museum och flera av fornminnena ligger längs med eller i anslutning till denna gata.


Vegan i Falköping? Alagha har falafel som en kan få med hoummus, de har även goda aubergineröror. Amazing thai har sushi m.m. Restaurang Trevizo har veganska pizzor med veganost.