Sundsvall stad ramas in av bergen i syd och nord och av havet i öst. Stenstan med sina rikt dekorerade hus imponerar och gör det värt risken att få lite nackspärr!  Har du minsta möjlighet att bo en natt på träpatronernas Hotell Knaust, bör du verkligen ta den chansen.

Sundsvall ligger bra till för tågresenärer, flera tåglinjer har sin ena ändpunkt här och natt-tåget som trafikerar Lappland stannar i staden. 


I fantastiska Stenstaden promenerar du genom kvarter efter kvarter med påkostad 1800-talslyx! Husen är som konstverk! Missa inte att titta upp mot Stadshusets tak...


En promenad upp på Norra berget är mödan värd, du kan välja mellan en enkel väg och en som är mer äventyrlig! På Norra berget kan du strosa bland gamla hus, besöka det lokala museet och ta en fika, bland annat. Behöver du värma dig finns en raststuga i ett av husen. Utsikten från Norra berget är speciellt fin vid en klar skymning. En annan plats med potential för fina vyer över Sundsvall är Norrlidsgatan, inte så långt från Norra berget.

På motsatt sida av Sundsvalls centrum, eller "grytan", ligger Södra berget med ett fint friluftscentrum och vinteröppen kaffestuga - och ja, de har våfflor!
Sugen på bad och bastu? Fortsätt till Hotell Södra berget med spa-avdelning.

Bild: Södra berget

Bild: Hotell Södra Berget

Kulturmagasinet är en annorlunda upplevelse, ungefär som att befinna sig i en stad men inomhus! Här ligger Sundsvall museum och det ordnas olika evenemang. Om du inte har höjdskräck, stanna till på den högt belägna inomhusbron mellan husen

Bild: Kulturmagasinet

Lite utanför stadskärnan kan du besöka Alnön med det f.d. fiskarsamhället Spikarna och badplatser vid bl.a. Tranviken, bussförbindelse finns.

Bild: Hotell Knaust

Bild: Hotell Knaust