Sundsvall stad ramas in av bergen i syd och nord och av havet i öst. Stenstan med sina rikt dekorerade hus imponerar och gör det värt risken att få lite nackspärr!  Har du minsta möjlighet att bo en natt på träpatronernas Hotell Knaust, bör du verkligen ta den chansen.

Sundsvall ligger bra till för tågresenärer, flera tåglinjer har sin ena ändpunkt här och natt-tåget som trafikerar Lappland stannar i staden.

Är det ditt första besök i Sundsvall rekommenderar jag att du börjar med Stenstan Visitor Center som har gratis entré. Här får du inspiration!

En promenad upp på Norra berget är mödan värd, du kan välja mellan en enkel väg och en som är mer äventyrlig! På Norra berget kan du strosa bland gamla hus, besöka det lokala museet och ta en fika, bland annat. Missa inte utsikten, den är speciellt fin vid en klar skymning. Behöver du värma dig finns en raststuga i ett av husen.

Bild: Norra berget

I fantastiska Stenstaden promenerar du genom kvarter efter kvarter med påkostad 1800-talslyx! Husen är som konstverk!

Bild: Stenstaden

Kulturmagasinet är en annorlunda upplevelse, ungefär som att befinna sig i en stad men inomhus! Här ligger Sundsvall museum och det ordnas olika evenemang. Om du inte har höjdskräck, stanna till på den högt belägna inomhusbron mellan husen.

Bild: Kulturmagasinet