Mmm, låt mig tipsa om god småskaligt tillverkad choklad och ett himmelskt utbud av tesorter! Sedan kan du smälta allt med en promenad genom det inbjudande området vid Motala Ström, där Sveriges Manchester en gång låg.

I Norrköpings stadskärna finns butiker som "Thea and Coffea med ett oändligt antal thesorter (Drottninggatan) respektive "Jolla Choklad & dessert" med egen tillverkning (Hantverkargatan). På "Jolla" har du även möjlighet att slå dig ner för en frukost eller lunch, eller boka chokladprovning. Kasta ett öga åt vänster så kanske du får se chokladmakarna i arbete! 

Önskas fler kulinariska tips? Kika in SJ:s stadsguide för Norrköping.

Bild: Slink in i Knäppingsborg för restaurangbesök eller fika

En promenad genom Knäppingsborg och längs Motala Ström till det berömda "Strykjärnet" mitt i vattnet är varmt att rekommendera. Strykjärnet är en av många tidigare fabriksbyggnader i en stad med så stor textilindustri att Norrköping kom att kallas för Sveriges Manchester. Längs vägen kan du besöka både Stadsmuseum och Arbetets museum. 


Bild: Längs dessa gator låg textilfabrikerna...

En bit uppströms ligger Lusthuset med mycket vackra tapeter. Jag kan föreställa mig den tid då de rika satt här och njöt av livets goda, medan de betraktade antikens sagovärld på tapeterna. Vilken flykt från vardagen! Lusthuset tillhör museet Färgargården som håller öppet på sommaren. Om Färgargården är stängd vid ditt besök, går det bra att kika in genom lusthusets fönster för att se tapeterna.

Är du i Norrköping i december eller januari ska du verkligen satsa på Norrköping Light Festival! Och krydda upplevelsen med the och godsaker :-). 

Bild: Norrköping Light Festival