Eksjö är ett populärt utflyktsmål, känt för sin idylliska trästad, museum och små butiker. Absolut vill jag åka till Eksjö när jag under min tågluff sommaren 2021 har kommit till Småland!

Medan turister och lokalbor bänkar sig vid restauranger, väljer jag att ta en kvällspromenad i den gamla trästaden med en audioguide som sällskap. 
Min middag fixas senare på en thailändsk restaurang nära sjukhuset. Jag dukar upp på loftgången på mitt vandrarhem, ett trähus från 1800-talet beläget i trästadens ytterkant. Lite roligt är det allt att först strosa i trästaden och sedan bo i den :-).Dagen efter besöker jag Eksjö stadsmuseum och Smålands militärhistoriska museum. Med tanke på ösregnet är det tacksamt att inte behöv gå ut för att "byta" museum. Byggnaderna här bildar något av en paketlösning med turistinformation, försäljning av biljetter till guidade turer på Aschanska gården, museum och en liten hembygdsgård. Personalen är trevlig och hjälpsam.


 Tåg från Jönköping-Nässjö till Eksjö station. Till Eksjö stadsmuseum, Smålands militärhistoriska museum och Gamla stan går du på cirka 5-10 min.