En vacker vandring som överraskar! Så vild naturen känns här i norra Säterdalen, trots att jag inte är långt från Säter stad. De branta ravinväggarna imponerar också, och de följer mig genom hela vandringen.I den södra delen av Säterdalen finns ett familjevänligt område med folkpark, grönytor, breda stigar och plan mark. Stigningen mot Sördalen går dock mellan branta ravinväggar och nipor, men det går att ta av mot Nåsåkerspussen istället. 

Längs leden mot Norra Säterdalen blir naturen mer vild och kuperad! De dryga 2,5 kilometrarna mellan Konsta och Norddalskvarn är riktigt vacker. Stigen slingrar sig upp och ner längs ravinen, Ljusterån krumbuktar sig och från snåren hörs plötsligt en kakofoni av kvittrande fåglar.
Framme vid Norddalskvarn ska du ta vänster ut på grusvägen för att komma åter till Säter stad, en rejäl uppförsbacke kvar bara, sedan kommer stegen kännas lätta när grusvägen bär ut på fältet och om cirka 20 minuter är du framme vid Säter centrum.

Bild: Folkparken och starten för min vandring. Sommarcafé invid Ljusterån!


 Tåg eller buss till Säter, sedan är det bara några hundra meter till ingången som leder ner till Folkparken. Busshållplatsen heter Säter Torget.